Grill Wędzarnia - King | SMOKER | Grille z Wędzarnią | Grille | BBQ | dla cateringu | Grille z wędzarnią | Grille ogrodowe | Wędzarnie z Grillem | Grill | BBQ | Grille przydomowe | Wędzarnie ogrodowe z grillem
15256
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15256,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-5.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Grill Wędzarnia – King

Specyfikacja

Specyfikacja ogólna:

– Wysokość: 198 cm.

– Długość: 225 cm.

– Waga: 320 kg.

– Szerokość: 80 cm. – rozstaw kółek, średnica rury: 50 cm.

Grillo – wędzarnia „King” składa się z trzech elementów:

  1. Paleniska.            
  2. Części grillowej lub bbq.
  3. Wędzarni lub komory bbq.

Palenisko:                                      

  • Długość: 50 cm.
  • Średnica rury: 50 cm.
  • Ruszt do grilla/bbq: 2 x (29 cm x 58 cm)

Część grillowa lub bbq:

  • Długość: 125 cm.
  • Średnica rury: 50 cm.
  • Ruszt do grilla/bbq: (48cm x 125 cm)

Wędzarnia lub komora bbq :

  • Wysokość: 128 cm.
  • Szerokość: średnica rury = 50 cm.
  • Ruszt do bbq (okrągły): 4 x ø 48 cm.
  • Pręty do wędzenia ; 2 poziomy x 3 szt.

Opis urządzenia: Konstrukcja elementów grillo – wędzarni w układzie liniowym przypominającym kształt (lokomotywy). Posiada dwie nóżki z kółkami oraz dwie bez kółek. Wykonany jest z blachy kotłowej o grubości: 4-5 mm. Ruszt do grillowania/bbq wykonane są ze stali nierdzewnej pręt grubości: 6 mm. Przeznaczenie do pracy zarobkowej, średnie, duże restauracje, tarasy, agroturystyka, domy weselne, eventy. Wydajność: 200 do 300 porcji / godz – rekord – 470 porcji. Grillo-wędzarnia posiada wędzarnię o średnicy 50 cm. Jednorazowy wsad do wędzarni ok. 30 kg. ( 60 pstrągów o wadze ok. 0,5 kg. jednorazowo). Obróbka termiczna odbywa się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem w którym zamontowany jest szyber do regulacji temperatury. Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach : 25 cm x 40 cm. służąca do postawienia garnka patelni i.t.p. Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste – najlepsze buk, olcha, dąb lub inne (patrz drewno) najlepsze suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem.

administrator : MLK

Dostępność

Na stanie magazynowym

Główna nagroda MEDAL MERCURIUS GEDANENSIS na targach POLFOOD w 2004 r organizowanych przez MTG Gdańsk

Kategoria
Grille - wędzarnie do biznesu